Ook bij Het Net betalen per minuut voor ADSL

Vrijdag, 2 juli 2004  - KPN-dochter Het Net volgt het voorbeeld van Zonnet en introduceert een adsl abonnement waarbij internetters betalen per minuut.

Door Wilbert de Vries

Het nieuwe abonnement heet ADSL Tijd Surfen en kost 7,95 per maand. Hiervoor krijgt de abonnee toegang tot het adsl-netwerk met een snelheid van 256 Kbps downstream en 128 Kbps upstream.

Het Net mikt met dit abonnement op de internetters die nu nog analoog inbellen en de stap naar een zwaar adsl-pakket te groot vinden.

Grote verschil tussen het abonnement van Het Net en Zonnet, dat sinds kort ook een dergelijk adsl-abonnement aanbiedt, is dat de KPN-dochter naast de internettikken een vast bedrag per maand vraagt.

Hier tegenover staan dan wel een lager starttarief, goedkopere internettikken en elke maand de eerste twee uur internetten 'gratis'.

Het starttarief bij Het Net voor dit abonnement is vier cent. Overdag internetten kost ongeveer 3,1 cent per minuut, in de daluren ligt dit tarief lager.
Een snelle rekensom leert dat iemand die met ADSL Tijd Surfen elke dag in de daguren een kwartier internet, per maand 19,50 euro kwijt is.Bron: Webwereld

Klik hier om terug te gaan naar de startpagina