Home  
ADSLinFriesland.nl
Wat is ADSL
Voordelen
Snelheid
Kosten
Modems
Installatie
Vragen
Wat is VOIP
Aanbiedingen
Beschikbaarheid
ADSL bestellen
Monteur bestellen
Overstappen
Aanbiedingen
ADSL bestellen
Beveiliging
Links
Gratis bellen
Archief
 

Beschikbaarheid

 
 


Aan de  hand van onderstaande postcode check kunt u bekijken of ADSL breedband internet al beschikbaar is of wanneer dit beschikbaar komt.

ADSL bij u beschikbaar ?

              Postcode   Huisnummer

 

Geen telefoonlijn Zakelijk

 

Beschikbaarheidgarantie van 97%

KPN geeft een ADSL beschikbaarheidgarantie van 97%. Dat wil zeggen dat 97% van de inwoners in Friesland over ADSL kunnen beschikken. De overige 3% wonen 3,8 kilometer of verder van hun telefooncentrale. Bij deze afstand is het signaal te zwak om een kwalitatief goede ADSL verbinding aan te bieden.

Met de mogelijke toekomstige introductie van adsl2 of adsl2+ zal het asynchrone signaal (ADSL) in elke telefooncentrale versterkt worden waardoor er in de loop van 2007 een 100% dekking ontstaat.
Bij adsl2+ is het bereik 7 in plaats van de huidige 3,8 kilometer. Over de opvolger van ADSL is veel te doen (lees ook: "Providers: KPN frustreert uitrol adsl2").

Voor die mensen die graag eerder willen internetten via breedband kunnen kiezen voor een synchrone verbinding (SDSL), ook wel Office DSL genoemd. SDSL heeft namelijk een groter bereik dan 3,8 Km.
(klik hier voor uitleg over het verschil tussen ADSL en SDSL)

Een andere oplossing is linesharing. Bij een ISDN telefoonlijn dient u dan één van uw bestaande telefoonlijnen op te geven. U kunt op dit nummer vervolgens niet meer bellen of gebeld worden. Gebruikers van een analoge telefoonlijn dienen er een extra telefoonlijn/nummer bij te nemen. Uw download en upload snelheid is dan maximaal 256 kbit/s.
 
 

Laatste nieuws

 

PROVIDERS: KPN
FRUSTREERT UITROL ADSL2


Volgens concurrenten frustreert KPN de uitrol van adsl2.
Dit omdat het telecombedrijf de voorkeur zou geven aan een andere internettechnologie.
 

 

volledig artikel

 
 

Laatste nieuws

 

HUIDIGE NETWERK GESCHIKT VOOR VDSL EN ADSL2+

Enkele obstakels daargelaten kunnen vdsl en adsl2+ op één netwerk naast elkaar bestaan. Marktpartijen verwachten snel een uitrol van adsl2+.
 

 

volledig artikel