Home  
ADSLinFriesland.nl
Wat is ADSL
Voordelen
Snelheid
Kosten
Modems
Installatie
Vragen
Wat is VOIP
Aanbiedingen
Beschikbaarheid
ADSL bestellen
Monteur bestellen
Overstappen
Aanbiedingen
ADSL bestellen
Beveiliging
Links
Gratis bellen
Archief
 

Modems

 
 
Bij het afsluiten van een ADSL breedbandabonnement kunt u kiezen uit verschillende modems. Wilt u daarover meer weten en een compleet overzicht over de verschillen lees dan verder.


ethernet en multi-pc modem

Door de meeste ISP's wordt "standaard" het ethernet modem aangeboden.
Dit modem is geschikt voor het aansluiten van breedbandinternet op één pc.

Wilt u meerdere computers aansluiten op één ADSL breedbandinternet verbinding kies dan voor het multi-pc modem. Op dit modem kunt u vaak tot vier apparaten zoals pc's, laptops, palmtops en spelcomputers aansluiten. U heeft hier geen speciale software voor nodig.  Meer dan vier apparaten sluit u aan met behulp van een hub. Een hub is een apparaat dat het verkeer op uw netwerk regelt.

Een internetverbinding is voor u een verbinding met de rest van de wereld. Maar het omgekeerde geldt ook: vanuit de hele wereld kunnen anderen uw pc benaderen.
Het is dus heel belangrijk om uw computer voldoende te beveiligen tegen onverlaten die in uw computer willen dringen. Daarom zijn beide modems uitgerust met een (hardware matige) firewall.
Deze beschermt u voor gevaarlijk internetverkeer van buitenaf.

Om zelf te beslissen welke software programma's verbinding mogen maken met het internet is het raadzaam ook een (software matige) firewall te installeren.

Twee bekende pakketten voor consumenten zijn:

 • Zone Alarm (gratis)
 • Norton Internet Security


 • Beide modems werken op zowel het besturings systeem Microsoft Windows, Linux als Apple Mac en zorgen ervoor dat uw internet verbinding altijd in stand blijft. Er is een ethernet en een multi-pc modem voor een (standaard) analoge en voor een ISDN telefoonlijn.

  Om een ethernet of een multi-PC modem aan te sluiten heeft u een ethernetkaart in u computer nodig. De meeste moderne computers beschikken daarover. Bij de computerwinkel kunt u ze indien nodig verkrijgen voor € 10 à € 15.

  Hoe een ethernet aansluiting eruit ziet vind u hier.  draadloos modem

  Met een draadloos modem kunt u overal bij u thuis of in het bedrijf gebruik maken van breedband internet, zonder dat u draden of kabels hoeft te trekken. De reikwijdte van het draadloze internet signaal is maximaal 30 meter. Omgevingsfactoren zoals betonnen muren kan het bereik aanzienlijk negatief beïnvloeden.

  Net als bij het multi-pc modem kunt u meerdere computers aansluiten op één ADSL breedbandinternet verbinding. Op deze manier ontstaat uw eigen draadloze netwerk waardoor u gebruik kunt maken van bijvoorbeeld een gezamenlijke printer of scanner.

  Om een draadloos modem aan te sluiten heeft u een ethernetkaart in u computer nodig. De meeste moderne computers beschikken daarover. Bij de computerwinkel kunt u ze indien nodig verkrijgen voor € 10 à € 15. Voor een laptop heeft u een vrij PCMCIA-slot nodig.

  Hoe een ethernet aansluiting eruit ziet vind u hier.

  Er is een draadloos modem voor een (standaard) analoge telefoonlijn en voor een ISDN telefoonlijn.

  Om ongeautoriseerd gebruik van uw gegevens tijdens het internetten te voorkomen raden wij u aan uw computer te voorzien van een firewall, een wachtwoord in te stellen en uw data te versleutelen door middel van encryptie.   
   
   

  Laatste nieuws

   

  DRAADLOZE VERBINDING MET INTERNET ONBETROUWBAAR !

  Draadloze verbindingen met internet via de meestgebruikte WiFi-protocollen zijn erg kwetsbaar. Het is voor kwaadwillenden eenvoudig om de verbinding te verbreken.
   

   

  volledig artikel