Home  
ADSLinFriesland.nl
Wat is ADSL
Voordelen
Snelheid
Kosten
Modems
Installatie
Vragen
Wat is VOIP
Aanbiedingen
Beschikbaarheid
ADSL bestellen
Monteur bestellen
Overstappen
Aanbiedingen
ADSL bestellen
Beveiliging
Links
Gratis bellen
Archief
 

Snelheid

 
 
Breedbandinternet is vele malen sneller dan internet via een inbelverbinding. Hoeveel sneller en welke factoren de snelheid be´nvloeden leest u hieronder.


snelheid van breedbandinternet

Breedbandinternet biedt een aanzienlijk snellere internetverbinding dan analoge (56Kb/s) en ISDN (128Kb/s) verbindingen.
Breedband is leverbaar in verschillende snelheden. Hoe hoger de snelheid, hoe meer mogelijkheden u hebt met uw breedband verbinding.

Breedband met lagere snelheden is vooral geschikt voor mensen die het belangrijk vinden om permanent online te zijn. Zware downloaders en mensen die online video willen kijken kunnen beter voor een abonnement met een hogere snelheid kiezen.
Hieronder vind u een overzicht van de snelheden die haalbaar zijn met breedbandinternet.

Type verbinding

2 MB 4 MB 8 MB 30 MB 50 MB
Modem (56kb/s) ± 5 min ± 10 min ± 20 min ± 78 min ± 131 min
ISDN (128kb/s) ± 2 min ± 4 min ± 8 min ± 32 min ± 53 min
ADSL (800kb/s) ▒ 1 min ± 2 min ± 4 min ± 16 min ± 28 min
ADSL (1600kb/s) ± 20 sec ± 44 sec ± 1.30 min ± 5.30 min ± 9.30 min
ADSL (3200kb/s) ± 10 sec ± 22 sec ± 65 sec ± 2.65 min ± 4.65 min
ADSL (8192kb/s) ± 3 sec ± 7 sec ± 15 sec ± 45 sec ± 1.04 min
 

Alle in deze tabel voorkomende snelheden zijn theoretisch haalbare snelheden, door factoren van buitenaf zal de werkelijke snelheid in de praktijk bijna altijd lager zijn. Deze tabel dient slechts ter indicatie en er kunnen dan ook nooit rechten aan worden ontleend!


snelheid van ADSL versus kabel

ADSL en kabel internet maken gebruik van een verschillende techniek. Bij ADSL heeft iedere gebruiker zijn eigen directe oprit naar het internet. Hierdoor is de verbinding zeer stabiel en heeft u geen last van andere gebruikers in uw directe omgeving.
De snelheid van de verbinding kan wel be´nvloed worden doordat ISP's de ADSL verbinding "overbooken". In incidentele gevallen en bij grote drukte op het internet kan de snelheid dan lager zijn dan de snelheid waarvoor u gekozen heeft.

Bij kabelinternet deel je de verbinding naar het internet met andere gebruikers in je omgeving. Dit hoeft in principe geen bezwaar te zijn. Als je echter veel zware gebruikers in uw omgeving hebt kan dit de snelheid van de verbinding negatief be´nvloeden.

Om een indruk te krijgen van de prestaties van ADSL en kabel kunt u het beste eens bij kennissen in de buurt informeren.


factoren die snelheid breedband be´nvloeden

De snelheid van uw breedbandabonnement kan door de volgende factoren worden be´nvloedt:

 • wereldwijde drukte op het internet
 • snelheid van de servers (internet pagina's) die u bezoekt
 • instellingen van je eigen computer
 • bandbreedte die de netwerken ter beschikking hebben
 • lengte en toestand van de verbinding (kabel en telefoon)
 • kwaliteit en doorsnede van het koper
 • andere bronnen van storing
 • het aantal pc's die u heeft gekoppeld aan uw ADSL verbinding


 • De snelheid wordt uiteindelijk bepaald door de zwakste schakel in de verbinding.


  garantie snelheid breedbandabonnement

  Alleen bij de zware zakelijke pakketten is er sprake van een Service Level Agreement. Daarbij worden toezeggingen gedaan waarop de ISP aangesproken kan worden. Bij de particuliere abonnementen wordt het "best effort" principe gehanteerd. Dit houdt in dat de ISP's hun uiterste best doen om een zo goed mogelijke service te leveren.  U krijgt dan ook geen garanties op de vooraf aangegeven snelheid door de provider. In de praktijk blijkt dat het verschil tussen de maximaal haalbare snelheid (de geadverteerde snelheid) en de effectieve snelheid ongeveer 20% is.