Home  
ADSLinFriesland.nl
Wat is ADSL
Voordelen
Snelheid
Kosten
Modems
Installatie
Vragen
Wat is VOIP
Aanbiedingen
Beschikbaarheid
ADSL bestellen
Monteur bestellen
Overstappen
Aanbiedingen
ADSL bestellen
Beveiliging
Links
Gratis bellen
Archief
 

Links

 
  Waar moet u zijn voor leuke content, nuttige informatie en andere tips op het gebied van breedband internet?

We hebben de links verdeelt over de volgende groepen:

 • Tips & Trucs
 • Privacy
 • Spelletjes
 • Kijken & Luisteren


 • * De met een aangemerkte links zijn aanraders
   

  Tips & Trucs


  Zoeken.nl

  Zoeken.nl is een nieuwe Nederlandse meta-zoekmachine. De site combineert en filtert de resultaten van zoekmachines als Google, MSN, Yahoo. Bijzonder is dat de resultaten vervolgens "geclusterd" getoond worden, oftewel in relevante categorieŽn.

  Een zoektocht naar "comino" (bedenker van deze site) levert bijvoorbeeld clusters als "Adsl Friesland" op, waarbinnen opnieuw gezocht kan worden.


  Zoektips voor Google

  Zoeken met Google is populair bij internetgebruikers. Maar hoe kun je het snelst bij de gewenste resultaten komen?
  Het gebruik van commando's als +, - en " zijn wellicht bekend, maar ook /, % en bijvoorbeeld "safesearch" zijn commado's die je in Google kunt gebruiken om zo effectief mogelijk te zoeken.
  Op deze pagina een overzicht.


  Alternatieve browser

  Op bijna 87 procent van alle computers draait Internet Explorer als standaard browser. Dat marktaandeel is ongeveer gelijk aan dat van het Windows-besturingsysteem zelf. Er zijn dan ook maar weinig Windows-gebruikers die een ander programma kiezen om op het internet te surfen. Ondanks alle succes van Explorer is er ook een keerzijde te melden. Er komen namelijk met regelmaat lekken in Explorer boven water. Lekken die kwaadwillende hackers in staat stellen in te breken op computers die online zijn.
  De laatste maanden wordt de internetgemeenschap regelmatig opgeschrikt door berichten over beveiligingsproblemen met Explorer.

  Het beste argument voor alternatieve (open-source) browsers is dat ze technologisch (meestal) veel verder zijn dan Explorer. De broncode van de software is compacter dan die van Explorer, waardoor de programmaís sneller laden en sneller werken. Bovendien zijn de meeste producten aangepast aan de nieuwste technologie en beveiligingseisen.
   
  Firefox is een browser die veel sneller opstart en werkt dan de concurrentie. De makers schermen ermee dat het bovendien veel veiliger is, om de simpele reden dat het niet in Windows geÔntegreerd is. Daarmee wordt het voor hackers en virusschrijvers veel lastiger om schade toe te brengen. Bovendien is Firefox zo ontwikkeld dat het onmogelijk is om via een bezoek aan een website besmet te raken met spyware of adware.
  Naast de veiligheid oogt het programma goed. Het leukste en opvallendste aan de interface van het programma is zonder meer dat je die geheel naar eigen smaak en wens kan samenstellen. Verder biedt Firefox geÔntegreerde Google zoekfunctionaliteit en een scala aan andere zoekmogelijkheden, waaronder de mogelijkheid direct naar websites te zoeken door simpelweg een woord in de adresbalk te typen.

  In de ons omringende landen heeft Firefox al een aardig marktaandeel. In Duitsland heeft Firefox een marktaandeel van 26,7 procent, in BelgiŽ 19,9 procent,  in de Verenigde Staten (19,7 procent), in Canada (16,5 procent) en in AustraliŽ (26,3 procent).
  In Nederland blijft het gebruik met 12,7 procent wat achter.

  De Firefox browser is gratis te downloaden.

  Nederlandstalig (versie 3.0)

  Friestalig (versie 3.0)
  Voor hulp bij de Friestalige versie, klik hier.


  SMS & MSN Taal


  Leuk die sms-jes, maar als je niet (meer) begrijpt wat in de jou toegestuurde berichtjes staat, vergaat de lol. De site sms-taal heeft nu een woordenboek samengesteld voor heuse sms-digibeten. 'BDNKT' dus maar.


  Cheetah CD & DVD

  Snel Audio, Data en ISO DVDs branden?
  Probeer eens Cheetah.

  Geschikt voor Dual Layer DVD+R, DVD+RW, DVD+R, DVD-RW, DVD-R, DVD-RAM, CD-RW, en CD-R disc's. Brand Bootable CD/DVD's, ISO bestanden, en Audio CD's van MP3, MP2, WMA, WAV, AVI en OGG bestanden.


  Snelheidsmeting

  Hoe snel is de breedbandverbinding nu eigenlijk?

  Nuria is een klein (gratis) programmaatje dat inzicht geeft in de snelheid van je breedband internet verbinding. Met Nuria kun je zelf snelheidsmetingen uitvoeren en de up- en download snelheid per uur, dag en maand vergelijken met die van andere gebruikers.

  Speedtest.nl is een onafhankelijke snelheidsmeter voor je internet verbinding.


  Datumprikker

  Het plannen van een afspraak kan een hele klus zijn.

  Datumprikker.nl is de ideale manier om een afspraak te maken met collega's, vrienden of familie. Naast het prikken van een datum kun je datumprikker.nl gebruiken om cursisten in te plannen (inplanner) of deelnemers aan te melden (aanwezigheidsplanner).

  Prik nu een datum om gezellig wat te gaan eten, iets te vieren of ondernemen, een vergadering, bedrijfsuitje of vrijgezellenfeest. Het gebruik van datumprikker.nl is gratis.

  Privacy


  Ongevraagde reclame


  Veel Nederlandse consumenten stellen geen prijs op ongevraagde reclame. Vooral niet, als die persoonlijk aan hen is gericht. Via de website infofilter.nl kan iedereen zich kosteloos laten blokkeren tegen ongewenste post, telefoontjes en onaangekondigd (telefonisch) marktonderzoek.


  Het Privacy Project

  Rekeningrijden, internetdating, OV- chipkaart, elektronisch kinddossier, biometrisch paspoortÖ Allemaal nieuwigheden die ongetwijfeld hun voordelen hebben, maar ten koste gaan van onze privacy. Over de vraag of de voordelen groter zijn dan de nadelen, valt te twisten. Holland Doc vertoont korte filmpjes gemaakt door kunstacademiestudenten en een aantal langere documentaires van professionele makers.

  De korte filmpjes zijn hier te bekijken.

  Spelletjes


  Gaming

  Breedband internet is haast een must als je spelletjes online wilt spelen. Spelletjes.overzicht.nl is een handige startpagina voor online gaming, van eenvoudige kaartspelletjes tot populaire (bord)spelen.


  Startgames Top 1000

  Doel van de Startgames is volgens de makers orde brengen het overstelpende aanbod van online spelletjes. Ook op Startgames - een initiatief van Ilse Media - staan volgens de makers "veel te veel spelletjes".

  Om tot een ranglijst te komen hebben zeven deelnemers honderd uur lang duizend spelletjes gespeeld, vanuit een omgebouwde container. Met als winnaar het spelletje 'PinguÔn gooien'. Andere spelletjes uit de top 10 zijn Bubbels 2, Castle Cat 1, 2 en 3, Flamingo Drive en Sonic the Hedgehoc.
   

  Kijken & Luisteren


  Een Nederlands TV-programma gemist?

  In uitzendinggemist.nl kun je alle online programma's nog eens bekijken.


  Internet radio

  Een internetradiozender vinden is met de speler van Xstream een makkie. De speler heeft meer dan 1000 zenders voorgeprogrammeerd. Ook het opslaan van het radioprogramma in een MP3 formaat is met dit programma mogelijk.


  Meekijken via de webcam

  Met 1329 webcams waarop je kunt zien waar het dag en waar het nacht is in de wereld, dat is www.opentopia.com. Wie een kijkje neemt bij ťťn of meer webcams komt al gauw tot de conclusie dat het hierbij vooral om beelden van bedrijven en bedrijfsterreinen gaat. Wij vragen ons dan ook af of het bij de eigenaren van deze webcams wel bekend is dat ze wereldwijd toegankelijk zijn.