Home  
ADSLinFriesland.nl
Wat is ADSL
Voordelen
Snelheid
Kosten
Modems
Installatie
Vragen
Wat is VOIP
Aanbiedingen
Beschikbaarheid
ADSL bestellen
Monteur bestellen
Overstappen
Aanbiedingen
ADSL bestellen
Beveiliging
Links
Gratis bellen
Archief
 

Installatie

 
 
Iedereen kan in principe zelf zijn breedbandverbinding activeren.
Wilt u daarover meer weten of schakelt u liever een monteur in lees dan verder.


installatie van mijn breedbandverbinding

Het aansluiten van een breedbandverbinding is in de meeste gevallen eenvoudig zelf te doen. Bijna alle ADSL breedbandabonnementen worden standaard geleverd met een doe-het-zelf pakket.
Alle benodigde apparatuur en materialen inclusief handleiding worden meegeleverd. Als u enigszins handig bent kunt u daarmee in ongeveer een uur de installatie zelfstandig verrichten.

Als u vanwege een technisch complexe situatie (b.v. een huiscentrale) of voor de zekerheid de installatie wil laten verrichten door een monteur is dat uiteraard mogelijk.


veranderingen op mijn telefoon en computer

Zoals u in onderstaande figuur kunt zien verandert er weinig.

U plaatst een splitter op de plek waar u het ADSL en telefonie signaal wil splitsen. Tussen de splitter en de computer installeert u het modem. Het modem en de computer worden tenslotte verbonden door middel van een speciale kabel. Om de computer geschikt te maken voor gebruik van ADSL moet u een aantal instellingen aanpassen. De gehele installatie staat overigens stap voor stap beschreven in de door de ISP meegeleverde handleiding.


installatie door een monteur

ADSLinFriesland.nl heeft afspraken gemaakt met een groot aantal monteurs en biedt u de installatie van ADSL aan voor € 37,50 * (inclusief 19% BTW en exclusief de eventueel benodigde materialen en het maken van extra aansluitpunten).

Voor dit bedrag wordt de ADSL splitter, het modem en de software geïnstalleerd. Op het bestelformulier van het gekozen abonnement geeft u aan of u hier gebruik van wilt maken.
 

* voor ADSL in Friesland klanten. Is uw ADSL bestelling elders geregeld en wilt u toch gebruik maken van onze installatie service betaald u € 54,50