Home  
ADSLinFriesland.nl
Wat is ADSL
Voordelen
Snelheid
Kosten
Modems
Installatie
Vragen
Wat is VOIP
Aanbiedingen
Beschikbaarheid
ADSL bestellen
Monteur bestellen
Overstappen
Aanbiedingen
ADSL bestellen
Beveiliging
Links
Gratis bellen
Archief
 

Overstappen

 
 
U bent al gebruiker van ADSL breedband internet en overweegt over te stappen naar een andere internet provider. Wilt u daarover meer weten lees dan verder.


Spelregels

Sinds kort is het overstappen van uw huidige internet provider naar een andere een eenvoudige zaak. Dat wil zeggen als u verhuist binnen het KPN-netwerk. U hoeft tijdens het verhuizen geen dag zonder internet te zitten. De eenmalige kosten die KPN in rekening brengt voor het verhuizen zijn 30,--.
Besluit u tijdens uw overstap tegelijkertijd uw abonnement te veranderen in een abonnement met een lagere snelheid dan brengt KPN bovenop de verhuiskosten nog eens 25,-- in rekening. De verandering naar een hogere snelheid is gratis.

Wie van het KPN-netwerk naar een ander netwerk (bbned, Tiscali, Versatel) wil overstappen, ziet zich voorlopig nog geconfronteerd met veel administratieve rompslomp en wekenlang geen internet verbinding.


Stappen plan
  1. Informeer bij uw huidige provider naar de contractduur (vaak minimaal 1 jaar) en opzegtermijn van uw ADSL abonnement. Realiseert u zich dat bij het overstappen naar een andere internet provider u ook een ander e-mail adres krijgt.
     
  2. Raadpleeg op deze website de pagina aanbiedingen om de meest gebruikte abonnementsvormen, aanbiedingen en kosten voor het overstappen met elkaar te vergelijken.
     
  3. Bestel uw nieuwe ADSL abonnement en maak kans op een bioscoopbon.
     
  4. Bevestig schriftelijk het opzeggen van uw abonnement bij uw "oude" provider. U kunt hier een voorbeeld brief downloaden.