Home  
ADSLinFriesland.nl
Wat is ADSL
Voordelen
Snelheid
Kosten
Modems
Installatie
Vragen
Wat is VOIP
Aanbiedingen
Beschikbaarheid
ADSL bestellen
Monteur bestellen
Overstappen
Aanbiedingen
ADSL bestellen
Beveiliging
Links
Gratis bellen
Archief
 

Beveiliging

 
 
Met het beveiligen van uw eigen digitale wereld vergroot u de kans om ongestoord en met plezier gebruik te maken van het internet. Lees verder om in een aantal stappen uw PC zo optimaal mogelijk te beveiligen.


 
    Beveiligstappen
  1. Firewall
  2. Antivirus software
  3. Windows updates
  4. Spyware en Adware software

Firewall
Als u over het gratis verstrekte ethernet modem (SpeedTouch 510) of een multi pc modem beschikt, kunt u deze stap overslaan.

Een internetverbinding is voor u een verbinding met de rest van de wereld. Maar het omgekeerde geldt ook: vanuit de hele wereld kunnen anderen uw PC benaderen.
Het is dus heel belangrijk om uw PC voldoende te beveiligen tegen personen die uw PC in willen dringen. Hiervoor zijn softwarepakketten ontwikkeld die "firewalls" genoemd worden. Een firewall is een digitale douanepost. U bepaald welke personen en/of programma's toegang krijgen tot uw PC en het internet.

Een uitstekend gratis (engelstalig) software pakket voor consumenten is Zone Alarm.
De meer uitgebreide en betaalde versie heet Zone Alarm Pro.
In de meeste gevallen zal de gratis versie volstaan.


Antivirus software

Met een antivirus software pakket verdedigt u zich tegen de meer dan 67.000 bekende virussen en 300 nieuwe virussen die maandelijks worden ontdekt. Zonder een antivirus software pakket is het uiterst riskant om op het internet te surfen, bestanden te downloaden en e-mailbijlagen te openen.

De antivirus software beschermt uw PC bestanden en e-mail tegen uiterst gevaarlijke en productieremmende virussen, wormen en Trojaanse paarden, zoals Bugbear, Slammer, Code Red, Nimda, SirCam en Nicehello.

Veel gebruikte software pakketten zoals die van Norton, McAfee en NOD32 controleren automatisch op virusupdates en software-updates (deze zijn vaak gratis inbegrepen bij de eenjarige dekking). Op deze manier is uw beveiliging altijd op orde. Bij de computerwinkel kunt deze software pakketten verkrijgen voor € 49 à € 39.

Het NOD32 antivirus software pakket kunt u via deze site bestellen voor € 39.
Klik hier voor informatie en het bestelformulier.


Windows updates

De meeste pc's werken met het besturingssysteem van Microsoft Windows. Veel gebruikte versies zijn op dit moment Windows 98 en Windows XP. Microsoft brengt geregeld reparatie software uit om de veiligheid in het besturingssysteem te vergroten. Deze reparatie software ook wel "patches" of "hotfixes" genoemd, kunt u gratis downloaden.

Start hiervoor de Internet Explorer (het programma waarmee u internet pagina's bekijkt) en klik bovenin het menu op "Extra" en vervolgens op "Windows Update" en volg de instructies op het scherm.


Spyware en Adware software

Als u veel surft en regelmatig een programma installeert, is de kans groot dat u ongemerkt adware en spyware installeert. Dit zijn kleine programma's die uw surfgedrag in de gaten houden en deze informatie terugsturen naar internet. Niet alleen wordt uw snelheid lager, ook stuurt u ongemerkt persoonlijke informatie naar bedrijven die deze programma's installeren.

Een uitstekend en gratis (nederlandstalig) software pakket waarmee u deze ongewenste onderdelen kunt verwijderen is Ad-aware. Gebruik dit programma regelmatig om uw pc schoon te houden.

 

 
 

Laatste nieuws

 

ONGEPATCHTE PC'S IN 20 MINUTEN
HET HAASJE !


Een ongepatchte pc die aan het internet hangt, kan binnen gemiddeld twintig minuten worden "geïnfecteerd" met malware.
 

 

volledig artikel

 
 

Laatste nieuws

 


BESCHERM UW DIGITALE WERELD !

 

lees verder