Home  
ADSLinFriesland.nl
Wat is ADSL
Voordelen
Snelheid
Kosten
Modems
Installatie
Vragen
Wat is VOIP
Aanbiedingen
Beschikbaarheid
ADSL bestellen
Monteur bestellen
Overstappen
Aanbiedingen
ADSL bestellen
Beveiliging
Links
Gratis bellen
Archief
 

Wat is VOIP

 
 
Voip - voice over internet protocol - is de technische beschrijving van het proces waarbij telefoongesprekken niet zoals vroeger plaatshebben via directe telefoonlijnen, maar worden geleid over het publieke internet. Analoog stemgeluid wordt aan de ene kant van de verbinding opgesplitst in digitale datapakketjes, die vrijelijk door het netwerk reizen en aan de andere kant van de verbinding weer samenkomen. Vergelijk het met het verzenden van postpakketten. Die volgen ook niet allemaal dezelfde route. Soms arriveert een pakket eerder dan een ander (of helemaal niet).

Het voordeel van voip is dat het efficiënter gebruik maakt van bandbreedte en daardoor vele malen goedkoper is dan traditioneel telefoon-verkeer en vaak zelfs gratis (net zoals e-mail). Andere voordelen zijn dat je waar ook ter wereld hetzelfde telefoonnummer kan hebben (net zoals bij de mobiele telefoon) en dankzij speciale software je pc kan veranderen in een soort privé-telefooncentrale. Nadeel van voip is dat de kwaliteit van de verbinding en het geluid soms nog wat te wensen overlaat, maar dat hangt voor een groot deel af van de kwaliteit van je breedband-internetverbinding, en van de service van de voip-aanbieder.

Hoe dan ook heeft voip al in ruime mate plaats bij internationaal telefoonverkeer (zonder dat bellers het in de gaten hebben), en ook steeds meer grote bedrijven leiden hun interne telefoonverkeer over hun intranet.

De besparing is vaak aanzienlijk.

Een simpel rekenvoorbeeld:

Oude situatie:

Telefoonaansluiting (belbasis) € 18,16
Nummerweergave: € 1,15
ADSL aansluiting: € 26,95
Gepsprekskosten (gem) € 8,00

Totaal: € 56,61 per maand

Nieuwe situatie:

InternetPlusbellen van KPN: € 34,95
Belonbeperkt A&W* : € 2,50
Nummerweergave: gratis
Overige gesprekskosten: € 3,00

Totaal: 40,45 per maand

Verschil per maand: € 16,16
Besparing per jaar = € 193.92 !!

*exlusief 08- en 09 nummers

Ga voor internet + bellen aanbiedingen naar de aanbiedingen pagina.


Lees ook "Bellen over internet is hot


 
 
 

Laatste nieuws

 

KPN: VASTE TELEFOON ABONNEMENT KAN DE DEUR UIT!

Met de introductie van zijn voip-dienst stelt KPN voor het eerst expliciet dat het vaste-telefoon abonnement de deur uit kan voor adsl-klanten.
 

 

volledig artikel