Home  
ADSLinFriesland.nl
Wat is ADSL
Voordelen
Snelheid
Kosten
Modems
Installatie
Vragen
Wat is VOIP
Aanbiedingen
Beschikbaarheid
ADSL bestellen
Monteur bestellen
Overstappen
Aanbiedingen
ADSL bestellen
Beveiliging
Links
Gratis bellen
Archief
 

Kosten

 
 
De kosten van een breedbandabonnement bestaan uit een aantal componenten. Hieronder leest u meer daarover.


Opstartkosten
Om uw telefoon verbinding geschikt te maken voor breedbandinternet brengt de provider eenmalig opstartkosten in rekening. Deze opstartkosten variŽren per provider en staan vermeld bij alle abonnementen op onze site. De ISP kan, als er actie gevoerd wordt, geen kosten in rekening brengen.


Modemkosten
Naast de opstartkosten moet u een modem aanschaffen dat geschikt is voor breedband. De meeste providers bieden een keuze uit verschillende modellen aan. De kosten daarvan staan vermeld bij elk abonnement op onze site. De ISP kan, als er actie gevoerd wordt, een modem gratis of met korting aanbieden.


Maandelijkse kosten
De maandelijkse kosten zijn de abonnementskosten zoals vermeld bij elk abonnement op onze site. Bij de providers die gebruik maken van het KPN netwerk zijn de abonnementskosten verdeeld over de Internet Service Provider (bijvoorbeeld Wanadoo) en de netwerk operator (KPN). KPN rekent zijn deel af via de telefoonrekening en het deel van de ISP wordt apart afgeschreven van uw bank- of girorekening. De abonnementskosten die op onze website staan vermeld zijn de totale abonnementskosten; dus zowel de kosten voor de Internet Service Provider als voor de netwerk operator.
Aan abonnementskosten betaalt u dus geen cent meer dan het bedrag dat staat vermeld op onze site.
Bij de ISP's die gebruik maken van de andere netwerken (Versatel, bbned en Tiscali) rekent u het volledige abonnementsgeld af met de ISP waarbij u het abonnement hebt afgesloten.


Installatiekosten
Van de meeste providers ontvangt u een doe-het-zelf pakket. Daarmee kunt u zelfstandig de breedbandverbinding installeren.
Het is mogelijk deze installatie door een IAIF monteur uit te laten voeren. Lees ook onze pagina over "Installatie".

Let op: er zijn vaak aantrekkelijke aanbiedingen waar je veel voordeel mee kunt behalen. Deze aanbiedingen staan vermeld bij elk abonnement op onze site.