Home  
ADSLinFriesland.nl
Wat is ADSL
Voordelen
Snelheid
Kosten
Modems
Installatie
Vragen
Wat is VOIP
Aanbiedingen
Beschikbaarheid
ADSL bestellen
Monteur bestellen
Overstappen
Aanbiedingen
ADSL bestellen
Beveiliging
Links
Gratis bellen
Archief
 

Archief

 
 

14-04-2006

Themakrant Terrorisme

Buro Jansen en Janssen laat een tegengeluid horen in het debat over terrorismebestrijding met de "Themakrant Terrorisme: Wat wordt er gedaan tegen terrorisme? & wat zijn de gevolgen voor u?".

In de krant besteedt Buro Jansen & Janssen aandacht aan de negatieve effecten van het huidige terrorismebeleid. De krant bevat artikelen over het werk van de AIVD, een uitlevering aan Egypte, het verstoren van de overheid van mensen die van radicalisering worden verdacht, Lonsdale jongeren en nog veel meer. In de krant wordt uitgebreid stilgestaan bij de erosie van burgerrechten. De krant is de eerste in een serie themakranten van Buro Jansen & Janssen.

Themakrant Terrorisme (voorjaar 2006)


03-10-2005

Breedband via stopcontact

Het moederbedrijf van Panasonic, Matsushita, heeft laten weten dat het een chip heeft ontwikkeld waarmee breedbandinternet via het lichtnet mogelijk is.

Deze technologie bestond al eerder, maar daarbij was de snelheid altijd onder de 10 megabit per seconde. De chip van Matsushita maakt het echter mogelijk om met een snelheid van 170Mbit per seconde het internet op te gaan. Dat is ruim acht keer sneller dan de snelste particuliere adsl-verbinding in Nederland. De ontwikkelaar denkt nu echter niet alleen aan toepassingen op de pc, maar vooral aan integratie in huishoudelijke apparaten als de koelkast of de wasmachine.


09-09-2005

KPN verdubbelt downstream adsl-snelheden

Klik hier voor het volledige artikel


29-08-2005

Opslag internetgegevens zeer eenvoudig te omzeilen

De politiek maakt haast met het invoeren van een bewaarplicht voor verkeersgegevens. Met simpele trucjes blijken de maatregelen zeer eenvoudig te omzeilen.

Dit blijkt uit een inventarisatie van Webwereld. Na de aanslagen in Londen wordt er versneld gewerkt aan een bewaarplicht voor verkeersgegevens. De maatregel is niet alleen omstreden, maar ook eenvoudig te omzeilen en daarmee niet erg effectief.

Als het aan de Europese ministers van Justitie ligt, moeten internetproviders de handel en wandel van 450 miljoen burgers opslaan en jaren bewaren. De maatregel zou onderzoek naar kinderporno en terreur eenvoudiger moeten maken en zelfs kunnen bijdragen aan het voorkomen ervan, zo is het idee.

Tegenstanders beroepen zich al langer op drie argumenten: de maatregelen zijn te duur, niet effectief en beperken bovendien de privacy van burgers. Wat betreft het effectiviteitargument nam Webwereld de proef op de som.

Kenners weten al langer diensten als Tor of Freenet te vinden om anoniem te blijven, maar ook zeer eenvoudige maatregelen als de aanschaf van een prepaid mobieltje bij AH blijkt een voldoende waarborg te geven voor diegenen die geen zin hebben om getapt te worden. Verder is ook de opkomst van draadloze netwerken een ware uitkomst voor deze groep.

Lees het complete overzicht in de speciale bijlage, ("Tien tips om de bewaarplicht te omzeilen") waarin methodes aan bod komen waarmee de autoriteiten met eenvoudige middelen om de tuin kunnen worden geleid.


Klik hier voor het volledige artikel


02-06-2005

Senaat: spreekverbod voor Donner over bewaarplicht

Klik hier voor het volledige artikel


02-06-2005

KPN wil deel klantenbestand Tiscali overnemen

Klik hier voor het volledige artikel


25-05-2005

KPN: vaste-telefoonabonnement kan de deur uit

Klik hier voor het volledige artikel


13-04-2005

Details nieuwe voip-dienst KPN lekken uit

Klik hier voor het volledige artikel


25-01-2005

KPN schroeft ADSL-snelheid fors op

Klik hier voor het volledige artikel


03-01-2005

Huidige netwerk geschikt voor vdsl en adsl2+

Klik hier voor het volledige artikel


11-04-2004

Providers: KPN frustreert uitrol adsl2

Klik hier voor het volledige artikel


20-10-2004

Op internet zijn je vrienden, daar ben je thuis

Klik hier voor het volledige artikel


18-08-2004

Ongepatchte pc's in 20 minuten het haasje

Klik hier voor het volledige artikel


02-08-2004

Aantal kabelinternetters groeit niet meer

Klik hier voor het volledige artikel


05-07-2004

Radio Eenhoorn - Interview

Radio Eenhoorn is de lokale omroep van van Menaldumadeel, Franekeradeel en `t Bildt.


02-07-2004

Ook bij Het Net betalen per minuut voor ADSL
(ADSL Tijd Surfen)


Klik hier voor het volledige artikel


15-06-2004

Gratis films voor breedbandklanten KPN

Klik hier voor het volledige artikel


19-05-2004

KPN schroeft ADSL-snelheid opnieuw op

Klik hier voor het volledige artikel


02-04-2004

Omrop Fryslân - Interview in radio programma Omnium

De KPN leit foar op skema mei it oansluten fan it plattelân op breedbân ynternet. Neffens breedbânspesjalist Ed Comino fan www.adslinfriesland.nl wurdt noch foar de simmerfakânsje it lęste doarp fan Fryslân foarsjoen fan ADSL. De tillefoansintrale fan Bakhuzen sil sa't it no stiet de lęste węze. Tsientallen lytse doarpen ha jierrenlang aksje fierd om breedbân ynternet te krijen. Dat ideaal is, as it goed is, de kommende simmer berikt.

Klik hier om de uitzending online te beluisteren


10-02-2004

Nieuw adres voor initiatief Heeg (IBIH) en IJlst (IBII)

De website van de ADSL initiatieven in Heeg en IJlst heeft een nieuw onderkomen.

Het nieuwe internetadres is: www.adslinfriesland.nl


09-10-2003

Nieuwsbrief IBIH - Documentaire ADSL Heeg & IJlst op TV 1 !

De afgelopen maanden heeft omroep Friesland in de provincie een aantal breedband internet initiatieven gevolgd. In de documentaire "Folsgeare on-line - de striid foar breedbân ynternet op it plattelân" die naar aanleiding hiervan gemaakt is, komt ook het initiatief van Heeg en IJlst aan bod. Zo zal o.a. de initiatiefnemer aan het woord komen en kunt u beelden zien van de ADSL ombouw in de telefooncentrale van IJlst.

Klik hier voor de volledige nieuwsbrief!!

Klik hier voor het persbericht van Omrop Fryslân!

Klik hier om de uitzending online te bekijken (Media Player)
Klik hier om de uitzending online te bekijken (Real Player)


09-09-2003

Nieuwsbrief IBIH - Klopt mijn KPN factuur wel?

Klik hier voor de nieuwsbrief!!


06-08-2003

Nieuwsbrief IBIH - Uw ADSL splitter en modem zijn onderweg!

Klik hier voor de nieuwsbrief!!


21-06-2003

Nieuwsbrief IBIH - Uitnodiging ADSL informatieavond!

Klik hier voor de nieuwsbrief!!


16-06-2003

Nieuwsbrief IBIH - ADSL Lite abonnement met voordeel
van € 279,90!


Klik hier voor de nieuwsbrief!!


02-06-2003

Leeuwarder Courant - Snel internet op komst in Heeg en IJlst

HEEG - De telefooncentrales in IJlst en Heeg worden geschikt gemaakt voor adsl. De inwoners van de beide plaatsen en de omliggende dorpen Nijezijl, Oosthem, Hommerts, Jutrijp en Osingahuizen kunnen binnenkort gebruik maken van deze snelle internetverbinding. De afgelopen maaanden heeft Ed Comino uit Heeg actie...

Klik hier voor het volledige artikel!!


28-05-2003

Wijd & Zijd - Heeg en IJlst kunnen snel internetten (voorpagina)

HEEG - Als Ed Comino van tevoren had geweten hoe groot de klus zou worden om een ADSL-aansluiting in zijn woonplaats Heeg mogelijk te maken, dan was hij er niet aan begonnen. Op een enkele vrije dag na was hij vrijwel dagelijks van negen tot negen druk bezig met vergaderen, telefoneren en promoten om de snelle internetverbinding te realiseren. Maar al zijn inspanningen hebben gewerkt want maandagmiddag heeft hij het contract getekend. Over ongeveer drie maanden zijn de noodzakelijke aanpassingen in de telefooncentrales in IJlst en Heeg gereed en kan er Heeg, Hommerts, Jutrijp, Osingahuizen, IJlst, Nijezijl en Oosthem snel over het internet worden gesurfd...

Klik hier voor het volledige artikel!!


28-05-2003

Sneeker Nieuwsblad - ADSL Heeg en IJlst na actie Hegemer (voorpagina)

HEEG - Dankzij een actie van Ed Comino uit Heeg is het twee initiatiefgroepen uit Heeg en IJlst gelukt om inwoners van Heeg, Hommerts, Jutrijp, Osingahuizen, Nijesyl, Oosthem en IJlst binnenkort gebruik te laten maken van internet via ADSL.

De Hegemer is enkele maanden geleden de initiatiefgroep Initiatief Breedband Internet Heeg (IBIH) gestart om een eind te maken aan de hoge telefoonrekeningen. "Ik ben zelf een groot gebruiker van het internet", vertelt de initiatiefnemer die zich vooral bezig houdt met het digital beleggen op de beurs. "Helaas zijn hoge rekeningen daarvan het gevolg", is zijn ervaring. Daarom wilde hij graag een ADSL-aansluiting, maar daarvoor moet de KPN haar centrale ombouwen. En dat wilde het telecombedrijf alleen bij 325 aanmeldingen voor ADSL, op elk van de centrales Heeg en IJlst. Het is Comino en de initiatiefgroep gelukt! Door de diverse acties...

Klik hier voor het volledige artikel!!


28-05-2003

Nieuwsbrief IBIH - Snel internetten via ADSL nu mogelijk!

Klik hier voor de nieuwsbrief!!


20-05-2003

Intentieovereenkomst getekend met KPN


De heer E. Comino tekent namens Initiatief Breedband Internet Heeg de intentieovereenkomst met mevrouw A. van Veen van KPN.


30-04-2003

Wijd & Zijd - Samenwerking Heeg en IJlst bij adsl-verbinding

HEEG - Het Initiatief Breedband Internet Heeg (IBIH) is een samenwerking aangegaan met een soortgelijk initiatief in IJlst. Daarmee komt snel en goedkoop internetten in Heeg, De Hommerts, Jutrijp, Osingahuizen, IJlst, Nijezijl én Oosthem dichterbij. Ook hebben de gemeente Wymbritseradiel en de vereniging Stadsbelang IJlst zich achter beide initiatieven geschaard en daarmee het draagvlak voor breedbandinternet in de betreffende plaatsen vergroot...

Klik hier voor het volledige artikel!!


24-04-2003

Leeuwarder Courant - IJlsters met Hegemers in touw voor snel internet

IJLST - In navolging van Heeg is ook IJlst een actie gestart om snel internet via adsl mogelijk te maken. De initiatiefnemers in IJlst werken samen met de Hegemers die enige tijd geleden al begonnen met het inventariseren van het aantal belangstellenden voor een aansluiting. IJlst heeft een telefooncentrale waarop ook inwoners van Nijezijl en Oosthem aangesloten...

Klik hier voor het volledige artikel!!


24-04-2003

Sneeker Nieuwsblad - Heeg en IJlst samen voor snel internetten

HEEG - Het Initiatief Breedband Internet Heeg (IBIH) van Hegemer Ed Comino is een samenwerking aangegaan met een soortgelijk initiatief in IJlst. Daarmee wordt de kans dat op korte termijn snel en goedkoop internetten in Heeg, Hommerts, Jutrijp, Osingahuizen én IJlst, Nijezijl en Oosthem mogelijk is steeds groter.

Wymbritseradiel heeft zich inmiddels ook achter beide initiatieven geschaard, waarmee het draagvlak voor breedbandinternet in de betreffende dorpen nog groter is geworden. Het initiatief voor snel en goedkoop internetten in Heeg en de omliggende dorpen heeft intussen ruim 210 aanmeldingen opgeleverd. Een hoopgevend resultaat vindt Comino, maar met dat aantal zijn de initiatiefnemers er nog niet. De Koninklijke PTT Nederland (KPN) eist minimaal 325 aanmeldingen wil zij de centrales aanpassen die ADSL-aansluitingen mogelijk maakt. De samenwerking met de initiatiefgroep in IJlst is een belangrijke ontwikkeling...

Klik hier voor het volledige artikel!!


23-04-2003

Nieuwsbrief IBIH - Samenwerking Heeg en IJlst!

Klik hier voor de nieuwsbrief!!


14-04-2003

Nieuwsbrief IBIH - ADSL-initiatief loopt voorspoedig!

Klik hier voor de nieuwsbrief!!


09-04-2003

Wijd & Zijd - Kans op sneller internet stijgt (voorpagina)

HEEG - Zoals bekend zijn er de Zuidwesthoek een aantal particuliere initiatieven gaande om een snelle en goedkope ADSL-internetverbinding mogelijk te maken. Voordat de KPN bereid is centrales om te bouwen moet men eerst verzekerd zijn van minimaal 325 afnemers. De inschrijfdatum sluit op 30 april.

In Heeg en de omringende dorpen Hommerts, Jutrijp en Osingahuizen staat de teller inmiddels op 180 belangstellenden voor een snelle en goedkope ADSL-internetverbinding...

Klik hier voor het volledige artikel!!


07-04-2003

Sneeker Nieuwsblad - Hegemer strijdt voor snelle internetverbinding

HEEG – Net zoals een groot aantal andere bewoners van kleine dorpen en steden, baalt Ed Comino uit Heeg van zijn hoge telefoonrekeningen als gevolg van het vele internetgebruik. Een snelle en relatief goedkope ADSL-aansluiting zou voor deze mensen een uitkomst zijn, maar de KPN wil haar centrale pas aanpassen als in de omgeving voldoende vraag naar de voorziening is. Daarom is de Hegemer een actie gestart om in Heeg, Hommerts, Jutrijp en Osingahuizen 325 aanmeldingen te krijgen. Inmiddels heeft hij al 170 toezeggingen binnen.

Het idee voor het Initiatief Breedband Internet Heeg (IBIH) ontstond ongeveer een jaar geleden. "Ik ben zelf een groot gebruiker van het internet", vertelt de initiatiefnemer, die zich vooral bezig houdt met het digitaal beleggen op de beurs. "Helaas zijn hele hoge rekeningen daarvan het gevolg", is zijn ervaring. Om de telefoonkosten naar beneden te halen zijn er volgens hem drie oplossingen...

Klik hier voor het volledige artikel!!


21-03-2003

Leeuwarder Courant - Hegemers willen sneller internetten

HEEG - De Hegemers Ed Comino en Marco Meijboom proberen snel internet in hun dorp en de omliggende plaatsen Hommerts, Jutrijp en Osingahuizen mogelijk te maken. Nu kan er alleen nog maar met de dure en langzame verbinding via de telefoonlijn worden gesurfd. De mannen willen dat KPN de telefooncentrale in Heeg aanpast, zodat er in de dorpen gebruik kan worden gemaakt van het snellere adsl.

KPN wil de centrale alleen ombouwen als de investering lonend is. Als vóór 30 april 325 particulieren en bedrijven aangeven dat zij gebruik willen gaan maken van adsl, wordt de centrale aangepast. Inmiddels hebben zich 121 geďnteresseerden gemeld bij de initiatiefnemers.

Op een aantal andere plaatsen in Friesland, waaronder Koudum, Workum en de gemeente Het Bildt, wordt momenteel geprobeerd voldoende geďnteresseerden bij elkaar te krijgen.

Klik hier voor het artikel!!


12-03-2003

Wijd & Zijd - Internetters in actie voor snelle ADSL (voorpagina)

HEEG - Intensief internetgebruik via de gewone telefoonlijn zorgt voor fikse rekeningen en doet een groot beroep op het geduld. Alternatieven in de vorm van kabel of ADSL zijn momenteel in de grotere steden als Sneek en Bolsward beschikbaar, maar niet in kleinere plaatsen. Om daar verandering in te brengen zijn in de regio momenteel twee werkgroepjes bezig zoveel potentiële ADSL-abonnees op papier te krijgen dat de KPN bereid is de telefooncentrales aan te passen. Ed Comino uit Heeg is al een jaar bezig met het realiseren van een snelle internetverbinding. Uiteindelijk heeft hij gekozen voor ADSL omdat dat volgens hem het snelst, gemakkelijkst en goedkoopst is. De KPN weigerde...

Klik hier voor het volledige artikel!! 
 

Laatste nieuws

 


ALLES OVER UW DIGITALE BURGERRECHTEN